Начало / Обучение / Алпийският кошер Роже Делон

Алпийският кошер Роже Делон

Алпийският кошер Роже Делон

Алпийският кошер Роже Делон се комплектова от няколко корпуса, които побират по 8 пчелни рамки. Вътрешните размери на корпусите са: 300 x 300 x 215 mm, дебелината на стените е 25 или 30 mm. Външните размери са: 360 x 360 x 215 mm. Пчелните рамки за кошер Роже Делон са външни размери: 285 x 206 mm. Алпийски кошер Роже Делон не е разпространен у нас.

Предимствата са няколко. Леки и удобни за работа и транспортиране. Поради малкия обем в него пчелните семейства лесно поддържат топлината и няма проблеми с влагата по време на зимуването. В алпийски кошер Роже Делон пчелните семейства имат интензивно пролетно развитие и висока продуктивност. Пчелите в алпийските кошери се отглеждат по класическата технология за работа с многокорпусни кошери. За недостатък се смята че не могат да се използват в райони със силна паша, защото ще трябва да се поставят много корпуси. Кошера става висок и нестабилен и се затруднява обслужването му.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^