Начало / Обучение / Големината на килийките на пчелните пити е от съществено значение за добива на мед!

Големината на килийките на пчелните пити е от съществено значение за добива на мед!

В.Н. Корж- Украйна, през 2012 год. отбелязва, че маса от 10 000 пчели, родени в светли пити ще е равна на 1 кг, в кафяви пити на 0.838 грама, а в тъмни само на 0.671 гр. Такова влошаване качеството на пчелите силно се отразява на медосбора на семействата. За да съберат еднакво количество мед ще трябват два пъти повече пчели, родили се в тъмно кафяви пити и пет пъти повече пчели, родили се в черни пити в сравнение с пчелите родили се в светли пити. Към всичко това на пчелите ще се наложи да вложат повече усилие за отглеждането на една и съща маса пчели. За да изхранят 1 кг пчели в светли пити, кърмачките изразходват 2.5 кг мед, в кафяви 2.9 кг мед, а в тъмни 3.7 кг.
Увеличението на разхода на мед в този случай е свързано с това, че се налага да кърмят по голямо количество, по- дребни пчели, съпоставено към 1 кг жива маса.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^