Начало / Новини / Музеят на меда – едно място край Несебър, където да заведете децата

Музеят на меда – едно място край Несебър, където да заведете децата

Image_5492511_302
Сряда, 18 Май 2016

От началото на май първият в страната „Музей на меда“ отново приема гости. Той е създаден преди повече от 10 години от Пчелар N1 на България Киро Киров и се намира на около 1 км от Слънчев бряг, по пътя за с. Кошарица.

Музеят се състои от 2 части като едната е старинна и в нея са представени жилищата на пчелите от каменната ера до наши дни. Пресъздадени са части от Стария Несебър като макети на църквите „Св. Йоан Кръстител“ и „Свети Стефан“, вятърната мелница и несебърска къща. В другата част са представени жилищата на пчелите – различните модели кошери, които се срещат в страната след въвеждането на пчелните къщички у нас през 1934 г.

Може да посетите и т.н. „Къщичка на здравето“ – бунгало за лечение с въздух от кошери. Такива къщички има в Украйна, Германия, Словения и Япония. Лекува се заболявания на ставите, на дихателния и стомашно-чревния тракт.

В музея се предлага дегустация на медена восъчна питка, медена ракия и медовина по славянски образец. Ще намерите различни видове мед – липов, акациев, от кориандър, букет и манов, както и пчелни продукти като прашец и прополис.

Увлекателните разкази на Киро Киров за живота на пчелите и хората очароват малки и големи.
Източник: 24 часа

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^