Начало / Новини / На първи октомври започва меден фестивал – Шумен жужи

На първи октомври започва меден фестивал – Шумен жужи

На 1 октомври стартира второто издание на Медения фестивал ”Шумен жужи” с изложба-базар на пчелен мед и пчелни продукти, който се провежда под патронажа на кмета на Община Шумен. Първото се състоя през 2015 година.

Официалното откриване е насрочено за 01.10. от 10:45 часа пред Информационния център на ПП”Шуменско плато” на входа на лесопарк „Кьошковете”, а при лошо време – в Конферентната зала на същата сграда. За участие в програмата по откриване, от името на ТД”Мадарски конник” са поканени туристическите хорове на Сдружение”Северняшко ехо” от градовете В.Търново, Плевен и Шумен. Откриването е на 1 октомври – международен ден на музиката и на възрастните хора, три дни след 27 септември – международния ден на туризма. Реколтата е прибрана, пчелите, които са допринесли за плодородието, намаляват своето жужене и се готвят за зимата, а пчеларите организират и участват в изложби-базари на пчелен мед, за да предложат пчелните дарове директно на техните почитатели. Нека на 1 октомври Шумен да зажужи и Кьошковете да се огласят от песните на туристическите хорове от Сдружение ”Северняшко ехо”. В програмата по откриване ще участва и ВГ“Медени гласове“ към ТД“Мадарски конник“ и НЧ“Напредък 1869″. На 29.09. те са поканени в гр.Тетевен, за да открият специализираното изложение за пчелари, което се организира по повод 113 години от учредяване на пчеларо-овощарско дружество и 60 години от преименуването му в „Балкански нектар“ с подкрепата на НЧ“Съгласие 1869″ и под патронажа на кмета на Община Тетевен.

Шуменци могат да се разходят в неделния ден до Кьошковете, за да се насладят на хубавите туристически песни, както и да опитат от вкусния пчелен мед, с който пчеларите – участници в десетдневния базар ще почерпят.

ИЗЛОЖБА – БАЗАР НА ПЧЕЛЕН МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ ОТ ПЧЕЛАРИ-ПРОИЗВОДИТЕЛИ на пешеходната алея на бул.”Славянски” източно от магазин „Детски свят” за дните от 02 до 10 .10.2017 г. всеки ден от 10:00 до 18:00 часа

Даниела Челебиева, обл.председател на Съюз на българските пчелари – Шумен
SINOR.bg
2499

Повече за admin

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^