Начало / Новини / Още за ПЧЕЛАРСТВО ПЛЕВЕН 2014

Още за ПЧЕЛАРСТВО ПЛЕВЕН 2014

20130208_114556

В навечерието на „Св. Харалампий” от 7 до 9 февруари за дванадесети път международно изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен”.
Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен, със съдействието на всички браншови организации в страната и преминава под патронажа на Министерството на земеделието и храните и на Областния управител на област Плевен. Медийни партньори са вестниците „Пчела и кошер”, „Пчели” и вестник „Посредник” – Плевен.
Стремежът е, българското пчеларство да бъде представено по най-добрия начин и едновременно с това да запознаем българските пчелари с последните световни новости в оборудването и инвентара, допринасящи за неговата модернизация, интензификация и намаляване на тежкия физически труд.
В тазгодишното издание на престижният форум участват фирми предлагащи пчеларско оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирани производители на майки и отводки, пчелни продукти и производи, козметика, напитки и други, опаковки, етикети, специализирано обучение и литература, медоносна растителност.
Най-добрите пчелари на страната ще предлагат в панаирните дни на посетителите огромно многообразие от пчелен мед, както и неограничен брой пчелни производи – лечебна козметика, храни, напитки.
В съпътстващата програма – актуални презентации, семинари и дискусии с утвърдени лектори от страната и чужбина.
И конкурсите отново са традиционни, утвърдени през годините. Предварителен е само детският за рисунка и пластика: “Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. Възрастовите групи са 3: до 5 год., от 6 до 12 год. (вкл.); от 13 до 16 год. (вкл.). Всяко дете може да участва с максимум 2 рисунки и 1 пластика. За отличените творби по традиция са предвидени награди – грамоти и пчелен мед.
Другите конкурси са в по време на проявата. Голямата награда на ”Партнерс експо” – плакет ”Крило на успеха” очаква своя дванадесети носител. Присъжда се от международно жури за новаторство в пчеларството. Председател на журито е проф. Кристиян Константинеску (Румъния) – зам. председател на Европейския пчеларски съюз – „Апиславия”, председател на Балканската федерация на пчеларските съюзи и директор фондация „Апимондия”(Световната пчеларска организация).
Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в международното изложение-договаряне ”Пчеларство – Плевен”, могат да кандидатстват и за останалите призове: за специализирана литература, най-голяма инвестиция в пчеларството, нова технология, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението.
Продължаваме съвместния конкурс с фондация «Еврика» – «Най-проспериращ млад пчелар на България за 2013 година». Победителят има право да продължи в ежегодния конкурс на фондация «Еврика» за млад фермер. Целта е да подкрепиме младите хора, посветили се на този тежък бранш.

Още за изложението:тук

Повече за admin

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^