Начало / Новини / Пчеларският сектор в България: пътят напред

Пчеларският сектор в България: пътят напред

konferencia_pleven
Утре, 11 февруари, евродепутатът Мария Габриел организира в Плевен Национална конференция „Пчеларският сектор в България: пътят напред“ по инициатива на Сдружение „Клуб на пчеларите №1 в България” с подкрепата на в-к „Пчела и кошер” и домакинството на Областен пчеларски съюз – гр. Плевен. На откриването ще присъства министъра на МЗХ Десислава Танева.

Ключови оратори в конференцията ще бъдат Етиен Брюно, Председател на научната комисия на Апимондия „Пчеларски технологии и качества”, Председател на Работната група „Мед“ на Европейската асоциация на земеделските производители COPA-COGECA (Белгия), Соня Хайнеман, Заместник-председател на Баварската асоциация на пчеларите (Германия), Д-р Петер Козмус, Асоциация на пчеларите в Словения, Ръководител на развъдна програма за Карниолски пчели (Словения) и Станислав Яс, Член на борда на Финландската асоциация на пчеларите (Финландия). Те ще представят опита на своите държави в структурирането на пчеларските съюзи и предприеманите действия за справяне с предизвикателствата в пчеларския сектор.

В конференцията ще се включат представители на пчеларските организации от цялата страна. Основната цел е да се дискутират идеи и предложения за общо представителство в пчеларския сектор като гарант за успешно развитие.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^