Начало / Обучение / Пчелите повишават многократно добивите от градинските растения.

Пчелите повишават многократно добивите от градинските растения.

Пчелите повишават многократно добивите от градинските растения. Ето защо добра идея е да засадите до градината с подовете и зеленчуците растения, които ще ги привлекат. Пчелите обичат някои растения повече от други, затова е добре да се знае как може да бъдат привлечени малките работнички. Разбира се има и хора, които са алергични към ужилванията, те трябва да избягват тези цветя и храсти. Събрахме няколко съвета на градинарите с дългогодишен опит. Ето няколко растения, които привличат най-силно пчелите:
Лавандулата е истински магнит за пчелите. Това се отнася за всеки сорт. Предимствата на ароматното растение е, че цъфти през по-голямата част от годината, лесна е за отглеждане и с нея може да допълните по прекрасен начин градинския дизайн.

Розмаринът също е непретенциозно растение, което цъфти през голяма част от месеците в годината. То не изисква обилно поливане и ако веднъж се прихване, трудно е да бъде унищожено.
Агапантусът цъфти само един месец от годината, но през това време предоставя достатъчно храна на пчелите именно в пика на сезона, когато пчелините семейства се уголемяват и необходимостта от храна се увеличава. Растението не е толерантно към суша.
Хеба цъфти с нежни цветчета в различни тонове, от бялата до розовата гама. Засадете ги на слънчево място на групички от 3 до 5 растения.
Ехинацеята е прекрасна за градината. От стотици години се използва като лечебно растение, а и пчелите също много я обичат. Тя расте по-ниско в сравнение с лавандулата и розмарина, и така позволява да постигнете различни етажи в градината.
Пенстемоните са целогодишни растения, които сами се разпространяват в градината. Цветчетата са розови, лилави, бели и придават пищен вид на градината в продължение на няколко месеца.

Салвията също привлича пчелите и очарова с цветовете, които са бели, розови, лилави. Ако ги засадите в края на пролетта или началото на есента, ще имате по-добри добиви в градината. Грижите за растението са лесни, а когато то спре да цъфти, отрежете връхчетата му.Старите, местни сортове плодни дървета също привличат пчелите и са подходящи за отглеждане в градината.
Латинката дава прекрасно покривало около овошките и действа като естествен мулч. Цъфти с оранжеви, червени и жълти цветчета.
Повечето видове билки са подходяща храна за пчелите и освен това може да ги използвате в кухнята. Изберете босилек, розмарин, риган, кориандър, върбинка, лимонена трева.
Не е задължително да имате всички тези растения, за да привлечете пчелите в своята градина. Може да изберете едно или две, които обичате и те ще са достатъчни, за да бъдат пчелите благодарни за храната, която им давате. Те ще се отблагодарят с по-голяма продукция от плодове и зеленчуци.

Повече за admin

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^