Начало / Новини / Търновец участва в Европейската седмица на пчелите в Страсбург

Търновец участва в Европейската седмица на пчелите в Страсбург

Тодор Найденов от Велико Търново се включи в четвъртото издание на европейската седмица на пчелите, която се проведе от 28 септември до 1 октомври в Европейския парламент. Събитието бе организирано и по инициатива на българския евродепутат Мария Габриел. Тодор Найденов и съпругата му бяха представителите на Великотърновския район и взеха активно уастие във всички мероприятия в рамките на форума.
Седмицата на пчелите стартира с конференция на високо равнище на тема „НОВИ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА ПРЕД ПЧЕЛИТЕ. ПЪТЯТ НАПРЕД“
Проблемите на пчеларите в европейските страни са близки. Според него разликата е ,че у нас субсидирането е недостатъчно, отравянето на пчелните семейства и замърсяването на околната страна е голямо, а отношението на местните власти към пчеларството недостатъчно добро Нашата материална база е лоша в сравнение с другите европейски страни.
След конференцията пред сградата на Европейския парламент е открито ПЧЕЛАРСКО СЕЛИЩЕ.
Осем шатри от които една с Българско участие.
Тодор представил натурален пчелен мед в пчелна пита, който опитали десетки евродепутати. Миналата година около 200 души опитали от меда му, но тази година изложението е било в рамките на един следобяд , затова по- малко политици са го опитали.
а

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^