Начало / Новини / Фацелията ( Phacelia tanacetifolia Benth ) – Добивът на пчелен мед варира от 20 до 30 кг от декар

Фацелията ( Phacelia tanacetifolia Benth ) – Добивът на пчелен мед варира от 20 до 30 кг от декар

Фацелията ( Phacelia tanacetifolia Benth ) е едногодишно тревисто растение, с красиви сини до лилави цветове, изключително богати на нектар и пчелен прашец, посещавани от пчелите от ранна утрин до късна вечер, дори в облачни и дъждовни дни. фацелия. Фацелията цъфти от 40 до 45 дни след засаждането и цъфтежът продължава 35-45 дни. Растението е непретенциозно към почвите и почвената влага, с много студоустойчиво. Може да бъде засявано от началото на март до края на август. Освен като медоносно растение, фацелията се използува и като фуражна култура и за въстановяване на почвеното плодородие.
Медът от фацелия се отнася към сортовете висок клас мед и е много ценен от потребителите. Тoй е ароматен, безцветен или бледо зелен на цвят, кристализира бавно. Препоръчва се за лечение на сърдечно-съдови заболявания и за укрепване на паметта. Успешно се използва като диетичен продукт при стомашно-чревни заболявания, заболявания на стомаха и хроничен гастрит с ниска киселинност, киселини в стомаха и гадене.

Повече за admin

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^