Начало / Обяви / Други / цената на меда

цената на меда

Колеги Пчелари , пиша по един от най – важните въпроси за нас Пчеларите ! ……………ЦЕНАТА НА МЕДА ………. прекупвачите на едро от сега почнаха да се подиграват с нашия труд. за Акация ми предлагат цена 4.50 лв. питам се, те ли трябва да ни определят цената ? за съжаление е така …ако някой ме подкрепя нека се обединим поне в Интернет. ако всеки драсне по един ред мисля че няма да е същото дереже като сега с цената на меда…….

предлагам ви да се обединим за нормални цени:
Акация – 6 лв. на едро
Липа – 5.50 лв на едро
Полифлорния -5 лв. на едро
Име…….: Акация
e-Mail….: inferno_vidin
Телефон…: 0898578669

Повече за admin

39 коментара

 1. prav si te cenite shte sa takiva dolu gore koi iska da dava po evtino

 2. ТОВА Е ЦЕНАТА НА ПО МАЛКО НИКОЙ ДА Н Е ДАВА МЕД НЯМА МНОГО КОШЕРИ ИЗМРЯХА 5ЛВ.БУКЕТА 6 АКАЦИА. КОИТО ИСКА ДА КУПУВА АКО ЛИ НЕ НЕКА СТОИ НИШТО МУ НЯМА щЕ ГО ИЗПЕЧЕМ НА РАКИЯ РАКИЯ НЕ ИЗПИТА НЯМА И НЕДОЛюБЕНА ДЕВОИКА НЯМА ТАКАЧЕ ВСЕ щЕ НАМЕРИМ КАКВО ДА ГО НАПРАВИМ ВМЕСТО ДА КУПУВАМ ЗАХАР ПО 2,50ЛВ. СЛАГАИ МЕД И ПРОДАВАИ МЕДОВИНА ПО 10ЛВ. КИЛОТО ХА НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ПЧЕЛАРИ МЕДОНОСНА 2011ГОДИНА

 3. И ТОЯ ОТКАДЕ ИЗМИСЛИ ТАЗИ ЦЕНА ОТ 4.50ЗА АКАЦИА ТА ТЯ СЕ ХВАШТА ВЕДНЪШ НА ДЕСЕТ ГОДИНИ И МОЖЕ БИ ТАЗИ ГОДИНА ШЕ БЪДЕ ТАКАВА НО ЦЕНАТА Е 6ЛВ.НА ЕДРО ГОСПОДА ТЪРГОВЦИ

 4. Напълно подкрепям идеята. Цената зависи само и единствено от нас производителите. Лично аз си ценя труда и изобщо не продавам на безценица. Мисля , че предложените цени са напълно нормални за България. Всеки има право на избор, ако някой иска и на 3,50 лв/кг. да продава.
  Не смятам , че това е някакво КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ, защото от предложената цена до цената на дребно има 60% печалба за прекупвачи и търговци.
  Има хляб за всички !

 5. Да ,прав е колегата.
  Всяка година ни подиграват с труда. дръжте си на цена да видим от кой ще го купат… ще дойдат на вратите да ни молят,но винаги ще има по някой смотаняк..А при цена 2.50 лв. кг захар,каква Акация ще хванеш ако не подхранваш…ТВЪРДО СЪМ ЗА ЦЕНА МИНИМУМ 6ЛВ> КИЛО на едро

 6. Колега, напълно съм съгласен!

  Ако искате да си направим група във facebook и там да си определяме цените, на които ще продаваме.
  нещо като съюз на пчеларите.

 7. Ако мислите, че ще уплашите търговците, много се лъжете. Те просто ще вдигнат цената на дребно. И понеже хората нямат пари, ще спрат да купуват мед, защото това не е стока от ежедневна необходимост, като хляба да речем. А като не се купува меда, ще ви стои по мазетата, докато се развали. А търговците няма да умрат от глад. Те ще се ориентират веднага към друга стока.

  Печалба се постига не с голяма цена, а с голямо производство и оборот.

 8. Angele, priqteliu, cenata na drebno na meda ne q opredelqt tezi tyrgoovci, i nqma da se orientiryt kym druga stoka. poneje tozi med ne go prodawat w Bg. normalno li e spored teb cenata na meda da e 8-10lv/kg na drebno a da go izkopuwat na 4 lv?.
  ikonomicheskata pechalba e 10%. ti rabotish kato wol, cqlo lqto se potish i nakraq idwat i ti go wzemat i pechelqt kolkoto teb.
  Ne iskame da im wzemame parite ili hlqba na prekupvachite. nie iskame razumna cena.
  pak ti kato iskash go dawai na 4 lv.

  az wi predlagam, tazi stranica vyv facebook da ni sluji kato wryzka i da si opredelim edna RAZUMNA CENA i da predawame meda na neq.

 9. Ангеле мед се не разваля може да стои и 50 години ништо му няма аз имах едно танаке на дядоми наи малко 20 години е стояло в мазето даже и нямаше и капак само одгребах колко 3-4 сантима от горе и меда беше перфектен така че не реви на чужди гробишта все ще намерим какво да го направим

 10. Напълно подкрепям Станимир. Това е начина. Жалко, че има много наши колеги пчелари, които за съжаление не ползват интернет.
  На Ангел ще отговоря: да търговците няма да купят меда, ние няма да вземем пари, но те остават с празни ръце а ние си оставаме с … МЕДА.
  Всеки има право на избор !!!

  ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ОБЕДИНИМ ВЪВ FACEBOOK НА ТОЗИ АДРЕС – поне ще видим колко сме !

 11. Някои от вас явно са отсъствали от часовете по история. Никога българите не сме се обединявали около някаква идея. Винаги сме били вълци единаци. Затова сме и в това незавидно положение. И сега ще стане така. Ще пошумим, ще се заканваме и накрая – нищо. ПАЗАРА ЩЕ ОПРЕДЕЛИ ЦЕНИТЕ! А не ние.

  Много по тревожен и важен е проблема с изчезването на пчелите от кошерите. Ще се окаже в един момент, че няма да има какво да продаваме. В нашия край има пчелини в които 80 % от пчелите просто ги няма. Кошерите с пълни пити мед си стоят, но вътре няма никой. И те са на стари, опитни пчелари.

 12. Някои от нас не само, че не са ощиствали в часовете по история, ами даже са и запомнили мн повече от тия, които си мислят, че знаят нещо. Не нагазваи в области, в които мога да те разпилея!

  A българите са били най-силни имено, когато са се обединявали около някава кауза…

 13. До Ангел:
  Прав сте в едно – много по-голям проблем е синдрома на изчезващите пчели от този за цената на меда.
  Пазара определя цената и ако Вие сте производител на мед участвате в този процес а не сте просто наблюдател. Всеки от нас купувайки или не една стока влияе върху цената и.
  А ТОВА, ЧЕ Е ПО-ВЕРОЯТНО НИЩО ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ, НЕ ТРЯБВА ДА Е ПОВОД НИЩО ДА НЕ ПРАВИМ, НАЛИ ?

 14. Ангеле,какви пчели изчезват бе.?
  като не си ги третирал не ще изчезнат ами ще отлетят с кошерите. чул не дочул фантазира и той.
  и за цените говориш глупости на таркалета – ПАЗАРА ЩЕ ОПРЕДЕЛИ ЦЕНИТЕ! А не ние.
  кой се гърби цял ден на слънцето бе.ти имаш ли поне 1 кошер да знаеш какъв труд се изисква докато влезе меда в тенекето. земи влезни в друг сайт моля те ..

 15. Naso, от думите ти разбирам, че при вас още не е дошла болестта. Дано да ви подмине, но едва ли, щом покоси Америка и половин Европа. Вече е в България. И аз като тебе си мислех, че изчезват недобре гледани пчелни семейства, но не е така. Безсмислено е да те убеждавам. Ще се увериш сам.

  Колкото до цената на меда – никой не ти пречи да го продаваш на каквато си искаш цена. Продавай го и на 20 лв. за кг., приятелю. Стига да има кой да го купи. Ще изсъхнеш на пазара, повярвай ми! Произвел съм и съм продал много тонове мед и го знам от опит.

 16. Angele, ti maloumen li si ne moga da razbera?! koi tuk spomenava viskoka cena na meda. ISKAME REALNA, NORMALNA CENA.

  A mejdu drugoto imam chuvstvoto, che tazi godina moje i bez da si iskame da ni predlojat takava cena.

 17. ЕФТИНИЯ

  Ей,……Пчеларите > ДРЪЖТЕ СИ ЦЕНА НА МЕДА !
  Акация под 6 лв. и Полифлора под 5 лв. ако видя ще се пляскаме да знаете .не да сте тъпи други да лапат парите а вие лапайте ……. onaq rabota :))

 18. твърдо 6 лв. за Акацията…..

 19. Най ме е яд ,че пенсиите подбиват цената….мед на едро под 5 лв НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОДАВА

 20. niama med po evtin ot 5 leva.ot tazi godina

 21. Николай

  Тия „пенсии“ са нашите родители, ако не знаеш. Те не са алчни като тебе. Просто си докарват някой лев отгоре за да оцелеят. Ако взимаха нормални пенсии пчеларството щеше да им е само хоби.

 22. Здравейте,пчелния мед е нещо много ценно цял свят го знае,както и нашите търговци.Направете си акаунт в B&B Alibaba.com.и предлагаите продукцията си.Там продават всички онези които изкупуват вашия труд „без пари“.Можете да видите Български фирми и частни лица,както и цените които искат за ВАШИЯ МЕД.
  Пожелавам ви успех!

 23. оптимист

  най ощетените най унизените най употребените иоще много най сме ние пчеларите отрасъл от който обществото има най голяма полза а е никак подпомаган ний от доло пискаме а те горе се киснат чене е ли срамота 1кг мед дане можеш да сикупиш 1кутия цигари наще пчеларски съюзи са нароени и всеки мисли за себеси и никой за негово величество пчеларя иска т да ни доят без да ни хранят и за съжаление успяват това го има само в милатани България

 24. цветана

  Нека уважаваме тежкия си труд и държимe на реалната цена.Ако сме единни ще успееме.

 25. Тодор Тодоров

  Колеги, аз съм млад пчелар и тази година изкарах първия си мед от 6 кошера. Както продавам картофите си на шосето и чрез нета, така и меда продавам – 8 лв. с буркана килограм.
  Само да кажа, че с картофите искаха да ми се избъзикат миналата година на 0.40 лв./кг. аз ги дадох на 0.80 лв. направо на хората, а през зимата знаете картофа стигна 1.20 лв. Така че и за меда – ТОЙ НЕ СЕ РАЗВАЛЯ, СЪХРАНЯВА СЕ ЛЕСНО И ВСИЧКИ ТИЯ ДЕТО ИСКАТ ДА ПЕЧЕЛЯТ ОТ НАС, ПОВЕЧЕ ОТ НАС – ПРОСТО НЕ ГО ДАВАЙТЕ! ФАЛИРАТ СИ ЗА МЕСЕЦ! ДА СЕ СДРУЖИМ ПО-СЕРИОЗНО И ПО ОТНОШЕНИЕ ЦЕНАТА!

 26. Тодор Тодоров каза една голяма истина:ПРОСТО НЕ ГО ДАВАЙТЕ! ФАЛИРАТ СИ ЗА МЕСЕЦ! ДА СЕ СДРУЖИМ ПО-СЕРИОЗНО И ПО ОТНОШЕНИЕ ЦЕНАТА!
  само се питам от къде ще въртят тоновете мед тогава и да трупат бързи парички за сметка на къртовия труд на Пчеларя

 27. 1-Необходим ни е силен пчеларски съюз, който да отразява и отстоява исканията на всички пчелари пред държавните институций, национални субсидий за опрашвани земеделски,ливадни ,горски и др. площи за пчелно семейство. 2 – Бази за изкупуване на пчелните продукти.3-Гарантиране на минимална изкупна цена на мед,защото в момента мед се изкупува на цена 3.80лв за килограм, а се продава,изнася на 15 лв. кг. 4- Данъци пчеларите не трябва да плащат, защото нищо не получават от държавата. Пари за субсидий има, пчелите опрашват земеделските култури и земеделците получават по-добри добиви.Ако от националните субсидий -10лв на дек.се отделят
  само 50ст ,ще бъдат достатъчни за субсидий на база пчелно семейство за опрашване. Държавата е длъжна да обърне сериозно внимание на пчеларството! Не е нормално пчелар отглеждащ 100 пчелни семейства да не може да печели колкото един земеделец със 100декара земя.Ако продължава да се води такава политика, в България ще останат само пчелините за собствени нужди.

 28. Цветелин

  това си е подигравка със дръдът ни ужас много ниски цени дават

 29. kakvo stana s bul med. nikoi ne pise.

 30. Цената на меда

  Цената на меда като всяка друга стока е резултат от сблъсъка на двете основни сили на пазара – Търсене и Предлагане.

  Миналата седмица получихме информация, че фирмите изкупвачи се опитват да занижават цените доста под миналогодишните.
  Истината е, че те се опитват да се възползват от моментната ситуация на пазара – много пчелари трупат наличности от пчелен мед и предпочитат да го продадът за да избягнат необходимостта от разходи за съхранение, охрана и също така по-скоро да припечелят някой лев.
  Това автоматично засилва предлагането на стоката пчелен мед на пазара. Естественната реакция на фирмите изкупвачи е да занижават цената и да разчитат на по-големи печалби.
  Въпросът е, че те също имат квоти и договори за доставка на определени количества пчелен мед. Освен това няма само един купувач на пазара. Все повече обяви се появяват с текст „изкупувам пчелен мед – плащам веднага“. Все пак сладко е да печелиш от мед без да са те ужилили 100-200 пчели на година и без да си се прегърбил от болките в кръста.
  Ако не си осигурят количествата при ниските нива на цената, търговците трябва да започнат да я покачват докато съберат нужната квота.
  Напомняме, че пчелният мед е трайна стока и е по-добре да си вземем парите, които ни се полагат, отколкото да ги подарим на някой, който си няма идея колко тежи едно пчеларско сандъче…

  НЕКА ВЕДНЪЖ СЕ ОБЕДИНИМ

 31. saglacna sam sas boykov. dargavata da ce nameci nay posle.tcinovmicite da pocehtavat na mysto p4elinite i da obasnyt za subsidiite i da izgotvat proektite na macto.nie namame vreme za raztakavane.poradi tazi pri4ina ce otkazah ot zemedelcki proizvoditel camo razhodi i gubene na cenno vreme,a parite vce ca cvarhili.min cena na naturalnia med 5 lv.

 32. И аз съм на мнение, че не трябва да се бърза с продажбата на меда. Цената ще се вдигне. Меда не е череши или домати, не се разваля! Може години да издържи. Колеги, ценете си труда!!! Пчелите изчезват, годината е слаба!!! Няма къде да ходят, ще вдигнат цените! Номер 7, що не се гръмнеш, явно не си пчелар! Или си прекупвач или дървеняк!

 33. колега 33 ей тоз каде се бие в гърдите че има кошери №7 ако е виждал кошер и знае какво има вътре и различи майка от търтей ще се откажа от пчеларството

 34. ей тоя Ангел е на 99,999 прекупвач

 35. Николай не се заблуждавай.Пак щебъде същото може и по зле

 36. Номер 7

  Castorе, верно е, че меда не се разваля лесно, но стои ли по-дълго качеството му пада и това си личи от самолет. Стар мед кой ще ти купи. Умряха балъците. Сами си яжте боклуците или правете ракия.
  Искате добра цена, а масово предлагате нискокачествен мед. В стари и мръсни тенекии. Пълен с акари, пчели, мухи, пясък и др. Без сертификат за качество. И ако може без договор, за да си спестите плащането на данъци и осигуровки. И парите веднага в брой на ръка, в къщи.
  Castorе, ако ти дойде една проверка от ветеринарните служби за условията в които вадиш мед, дали няма да ти се наложи да се гръмнеш ти?

 37. Boiko Borisov

  Nomer 7 ne te znaem koi si no 6te razberem,i 6te te posetia,

 38. Номер 7

  39 , Заповядай!
  Ще те почерпя с мед, да видиш какво е истински мед. А не боклуците, които предлагате.

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^