Начало / Земеделски производител / Закони / Предложение да се забрани настаняването на повече от 10 пчелни семейства в населено място в Разград

Предложение да се забрани настаняването на повече от 10 пчелни семейства в населено място в Разград

pchelichka1

Предложение да се забрани настаняването на повече от 10 пчелни семейства в населено място без писмено съгласие на всички съседи влиза на сесията на местния парламент в Разград в края на август, съобщава Дарик радио.
Забраната е част от докладна записка за изменение и допълнение на Наредба №1 на Общински съвет-Разград за обществения ред на територията на община Разград.
Поводът за предложените промени е жалба от 44 жители на село Ясеновец, които се оплакали, че в населеното място има пчелин с 272 кошера и те се притесняват за здравето си. На заседанието на двете комисии бе собственика на пчелина, който обясни, че не може да го изнесе извън населено място, тъй като е създаден по европроект и има изисквания за наличие на ток, вода и определен тип помещения около обекта.

Повече информация: тук

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^