Начало / Обучение / 9 здравни причини да приемаме пчелен прашец

9 здравни причини да приемаме пчелен прашец

9 здравни причини да приемаме пчелен прашец

Пчелният прашец е една от най-полезните храни на света. Той съдържа всички хранителни вещества, необходими на хората.

Прашецът съдържа повече протеини от всеки един животински продукт. В него има повече аминокиселини от говеждото месо, яйцата и сиренето. Само за една чаена лъжичка прашец една пчела се труди 8 часа дневно в продължение на месец. Пчелният прашец може да се използва като лекарство. Вижте за какво…

1. Енергийна бомба.
Многото хранителни вещества в пчелния прашец го прави чудесен природен стимулатор. Витамините, въглехидратите, протеините и витамините от група В могат да повишат тонуса и да преборят умората.

2. Полезен за кожата.
Пчелният прашец се използва често в продукти за лечение на възпалителни състояния и общи кожни раздразнения като псориазис или екзема. Аминокиселините и витамините защитават кожата и подпомагат възстановяването на клетките.

3. Подпомага дихателната система.
Пчелният прашец съдържа високо количество антиоксиданти, които могат да имат противовъзпалителен ефект върху тъканите на белите дробове, предотвратявайки появата на астма.

4. Може да лекува алергии.
Прашецът намалява наличието на хистамин, подобрявайки много алергии. Някои изследвания сочат, че огромна част от пациентите, лекувани от алергия с продукта, се отървават от болестта си. Астма, алергии и проблеми със синусите се лекуват с пчелен прашец.

5. Улеснява работата на храносмилателната система.
В допълнение към полезните витамини, минерали и протеини, пчелният прашец съдържа ензими, които могат да помогнат при храносмилането. Ензимите помагат на тялото да получи всички ценни вещества от храната, която ядете.

6. Усилва имунната система.
Прашецът е добър за чревната флора и по този начин подпомага имунната система. Той предпазва организма от вирусите и е богат на антиоксиданти, защитаващи клетките от вредното въздействие на свободните радикали.

7. Поддържа сърдечносъдовата система.
Пчелният прашец съдържа големи количества рутин – антиоксидантен биофлавоноид, който допринася за укрепване на капилярите и кръвоносните съдове и помага при проблеми с кръвообращението. Освен това коригира нивата на холестерола. Неговите мощни противосъсирващи сили помагат за предотвратяване на инфаркт и инсулт.

8. В помощ на простатата.
Мъжете, които страдат от доброкачествена хиперплазия на простатата, могат да намерят облекчение чрез използване на пчелен прашец. Пчелният прашец може да помогне за намаляване на възпалението и да спре честите позиви за уриниране.

9. Бори се с безплодието.
Пчелният прашец възстановява и стимулира функцията на яйчниците, следователно може да се използват като ускорител за забременяване. Освен хормонален стимул, той е и чудесен афродизиак!

Повече за admin

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^