Начало / Новини / Къща за пчели спечели европейски конкурс

Къща за пчели спечели европейски конкурс

bee_house
Проектът „Къща за пчели“ на ирландския дизайнер Джеймс Енис е избран за носител на първата Европейска награда за устойчив подарък, организиран от Европейският икономически и социален комитет.

Къщата за пчели е била избрана сред повече от 100 проекта, а най-добрите 30 ще бъдат представени в специална изложба. Концентуалната идея на печелившия проект е “ Единство в разнообразието, живеейки в биоразнообразието.“ Къщата за пчели не е точно кошер, а кутия за цветя, която привлича пчелите да дойдат и да се заселят в нея. Доколко тя ще има успех, може да се поспори. По-важно е обаче, че този проект привлича вниманието към огромната роля на пчелите за оцеляването на човечеството.
Наградата за автора е 10000 евро, а „къщата за пчели“ ще се произвежда в Европа и ще се използва от ЕИСК като промоционален подарък в подкрепа на устойчивото развитие и производство.
Повече информация за проекта можете да намерите на страницата на ЕИСК:
http://www.eesc.europa.eu/events/2009-09-design/winner.html

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^