Начало / Новини / Панаир на меда в Киргизстан

Панаир на меда в Киргизстан

panair_meda_kyrgyz
Днес, 12.08.2014 в столицата на Киргизстан – Бишкек се открива традиционният за страната „Панаир на меда“, който ще продължи до 28 август. Киргизстан е известен още като „царството на пчеларството“, а киргизкият мед е прочут с високото си качество, получило признание на миналогодишното издание на международното изложение в Киев „Апимондия“. Там киргизстанските пчелари спечелили няколко златни и сребърни медала за високо качество на меда както и голямата награда за цялостно представяне на пчелни продукти.
Благодарение на високата надморска височина, на която се намира Киргизия, флората в страната е много богата и интересна. Това е предпоставка за интересни и разнообразни видове мед като атбашински бял мед, мед от планината Тян Шан и мед от малини, памук, риган, мащерка, акация, ябълка, слива, елда и други.
vidove_med_kyrgyz
Основната част, от произведения в Киргизстан мед се изнася за Казахстан, Русия, Китай и Арабските страни.

Повече информация и снимки за изложението в Бишкек може да видите : тук.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^