Начало / Събития / Лекция на тема „Защо умират пчелните семейства?“ в Шумен на 19 март от 16 часа в Регионалната библиотека

Лекция на тема „Защо умират пчелните семейства?“ в Шумен на 19 март от 16 часа в Регионалната библиотека

afish_shumen
„Ст.Чилингиров“ и СБП-Шумен организират на 19 март (сряда) от 16 часа за трети път среща на шуменските пчелари с лектора по пчеларство от София – г-н Георги Георгиев. Лекцията е в рамките на Зимна пчеларска лектория’2014 на Общинската пчеларска организация „Свещеник Иван Дочев“ при Сдружение „Съюз на българските пчелари“, посвещава се на 110 години от учредяване на първото пчеларско дружество в Шумен и 135 години от рождението на неговия родоначалник и наш патрон свещеник Иван Дочев.
Срещите на г-н Георгиев с шуменските пчелари и граждани традиционно се провеждат в седмицата преди Благовец, когато пчеларите за първи път отварят кошерите и пускат пчелите да събират сладък мед. Първата среща се състоя на 24.03.2010 г., беше изнесена лекция на тема:”Развитие на пчелното семейство според сезона”. Втората среща се проведе на 23 март 2011 г., когато гостът от София представи книгата на Йово Кантар „Предложение за 100-годишнина”. Пчеларите имаха възможност да разгледат и си закупят книги от сръбския пчелар – „Предложение за 100 годишнина”, „Здрави пчели в 21 век” и „Майката – уникално творение”, каквито бяха подарени от г-н Георгиев и на шуменската библиотека.

Каним всеки, който се вълнува от проблема за повишената смъртност на пчелните семейства през последните години, да присъства. След лекцията ще има възможност за дискусия не само по този въпрос, но и по другата актуална тема за учредяване на Национално представена пчеларска организация.

Даниела Челебиева, председател на Общинско пчеларско дружество „Свещеник Иван Дочев“- Шумен

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^