Начало / Обучение / Здраве / Медолечение

Медолечение

dscn0109

Медът подкрепва душата , подпомага смилането на храната , възбужда апетита , придава бодрост , изостря разума,възстановява паметта!

Авицена

Освен, че е вкусен, невероятен и страхотен, любим на баба Меца, мечо Пух и Прасчо, пчеличката Мая и всички деца, пчелният мед е обичано лечебно средство от древни времена. Още в древния Египет, Асирия и Китай са ценели и познавали неговите качества. Хипократ (460-370 г. пр. н. е) – най-известният лекар в Древността е използвал меда като важна съставка в своите лечебни микстури, а древните египтяни го считали за храна на боговете.  Те смятали, че медът е всъщност втвърдените сълзи на бога на Слънцето Ра. Но това е друга история.

В съответствие с разнообразието на неговия състав медът помага при най-различни вътрешни и външни заболявания: при сърдечни проблеми, заболявания на черния дроб, жълтеница, проблеми със стомаха, храносмилателната система, дихателните пътища както и кожни заболявания, лечение на рани от изгаряния и др.

Много от тези приложения вече получават своето научно обяснение. Въпреки това медът не е уникално лекарство за всички болести, а просто едно обичано и изпробвано домашно средство, което подпомага лечението. Има висока хранителна стойност и съдържа бързо разграждащи се естествени захари. Това го превръща в едно отлично средство за подсилване на организма. Консумацията на мед повишава способността за концентрация и координация на човека. Особено хората, които активно се занимават със спорт и физическа работа, децата и хората, подложени на голям стрес знаят да ценят качествата на меда. Една филийка с масло и мед на закуска дава необходимата енергия и сила и повдига духа.

Въпреки че медът съдържа калории почти колкото рафинираната захар, той се разгражда по-бързо от нея от организма и се препоръчва дори в диетичното хранене и гладолечението.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^