Начало / Новини / Отглеждането на пчели – нова мода в Париж

Отглеждането на пчели – нова мода в Париж

parij_pcheli
Пчеларството печели нова популярност в Париж, откакто става ясно, че кошерите, поставени във френската столица събират до десет пъти повече мед в сравнение с тези извън градовете. Кадри на швейцарската телевизия показват как пчелари отглеждат кошери на покривите на Париж, наслаждавайки се на прекрасния изглед.
Градската управа силно подкрепя пчеларите в тяхното начинание и се радва да предостави градини и паркове на разположение на пчелите, които както се оказва, се чувстват много по-добре от очакваното в градска среда.
Парадоксално, но те имат засилено обоняние в градските градини. Оказва се също така, че в града има достатъчно разнообразна флора от медоносни растения като липи, кестени и различни цветя. Пчелите са по-резистентни на градската среда, отколкото към пестицидите и химикалите, които се използват при обработката на селскостопанските площи. Градските градинари, грижещи се за растителността в града почти не използват пестициди. Именно това е и причината за по-големите добиви в града, отколкото на село. Може би това е бъдещето на пчеларството и пътя към запазването на пчелните семейства.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^