Начало / Земеделски производител / Закони / В Стралджанско са приели ограничение на пчелните в семейства в населените места

В Стралджанско са приели ограничение на пчелните в семейства в населените места

Пчелните кошери да бъдат разположени най-малко на 150 метра от населените места в Стралджанско, решиха местните старейшини, съобщава dnes.bg.

Това е отговор на постъпилите множество жалби за ужилвания от агресивни пчели на хора и животни, със сериозни последици и дори фатален край.

Някои от потърпевшите търсят по съдебен път правата си заради умрели животни вследствие на ужилване.

През последните години броят на пчеларите в Стралджанско се увеличава, като някои от стопаните отглеждат в собствените си градини по над 100 кошера.

Сега пчеларите могат да разполагат в дворовете си не повече от 10 кошера, а останалите трябва да бъдат разположени извън населените места.

Според запознати агресивността на пчелите се дължи на големите площи с рапица и използваните препарати при отглеждането на селскостопанска продукция.

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^