Начало / Земеделски производител / Закони / В Стралджанско са приели ограничение на пчелните в семейства в населените места

В Стралджанско са приели ограничение на пчелните в семейства в населените места

Пчелните кошери да бъдат разположени най-малко на 150 метра от населените места в Стралджанско, решиха местните старейшини, съобщава dnes.bg.

Това е отговор на постъпилите множество жалби за ужилвания от агресивни пчели на хора и животни, със сериозни последици и дори фатален край.

Някои от потърпевшите търсят по съдебен път правата си заради умрели животни вследствие на ужилване.

През последните години броят на пчеларите в Стралджанско се увеличава, като някои от стопаните отглеждат в собствените си градини по над 100 кошера.

Сега пчеларите могат да разполагат в дворовете си не повече от 10 кошера, а останалите трябва да бъдат разположени извън населените места.

Според запознати агресивността на пчелите се дължи на големите площи с рапица и използваните препарати при отглеждането на селскостопанска продукция.

Повече за admin

n

5 коментара

 1. А местните старейшини ще гарантират ли на пчеларите, че кошерите им няма да бъдат откраднати? Във време, когато крадците не се плашат от нищо и влизат в домовете на хората и ги пребиват за 5 лева, да откараш кошерите си на 150 метра от населеното място е малоумие.
  А пчелите летят на 3 км. и пак могат да дойдат в селото. Тия 150 м. какво решават?

 2. мРазя ги !

  Най – добре да забранят
  Пчеларството със Закон .. майка им мръсна с копеленца какво ли не измислят да ни съсипат.

  Това е разработка на военните……хахха

  айде наздраве В Стралджанско живи и здрави , да ви е честито ?

 3. от района на Дунава

  нямам нищо напротив, даже съм категорично за всички пчелни семейства, независомо от бройката да бъдат извън населените места, но при едно (!..) условие, а именно:
  да имам пълната гаранция, че моите пчелни семейства ще останат невредими.
  Миналата година посред нощ, хем бях в къщи със семейството се опитаха да откраднат 2 пчелни семейства. Кошерите бяха боядисани, отремонтирани, с нови рамки и новоизградени пити.
  Тази година комшията, безработен, ерген, българин (!..) през януари, в най-големия студ и сняг беше разхвърлил капаците на 20 кошера. Същият този образ отново беше разхвърлил капаците през април. Човечеца на ходи на работа, напива се, няма пари …
  И така, кои ще ми даде гаранция за пчелните семейства, кой?
  Аз искам те да бъдат далеч, доста далеч от селото, да самият бряг на Дунава …
  А на подобни старейшини аз предлагам да бъдат по-мъдри, в противен случай в скоро време в Бйлгария никой няма да остане, освен тях, чиновници, полицай, некърници и всакаква друга некъдърна паплач.
  Нека да бъдем по-мъдри и умни!

 4. както казва колегата какво решават тия 150 метра,или всичко това е да се каже че някой е направил нещо или нещо от рода да отчитаме дейност

 5. Димитров

  Псевдобългарите в „парламента“ не искат нищо да се произвежда в България и вече 22 години всячески се борят за това. Тежко ни на нас, производителите… вече никоя лудост, изсмукана от крадливите им пръсти, не ме учудва.

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^