Начало / Новини / Пчелите в населените места – за и против

Пчелите в населените места – за и против

Снимка: Мариана Бубарова

Темата за пчелите в населените места е много болезнена за българските пчелари, чийто малки стопанства в голямата си част се намират в рамките на селата.
Ето какво пише един наш читател:
„Пчелар съм от 25 години. Имам съседка, която като дойде събота и неделя постоянно са й отворени кошерите, с часове, няма пек или студ. Синът ми е силно алергичен към пчелната отрова. Налага се когато тя дойде да се изнасяме от вкъщи, защото пчелите й са агресивни и ни жилят по двора. Писах жалба, но не помага. Кажете ми, моля ви, към кого да се обърна,защото тя не се разбира от дума или съвет. НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ДА ЖИВЕЕМ В 21 ВЕК, А ДА БЯГАМЕ ОТ КЪЩИТЕ СИ КАТО НА ВОЙНА ЗАРАДИ ЕДНА СЪСЕДКА. ИЛИ ТРЯБВА ДА СИ ПРОДАМ ДВОРА И ДА СЕ ПРЕСЕЛИМ НА ДРУГО МЯСТО?“

В момента законът разрешава отглеждането на пчели в населено място. В случай като горния обаче се стига до положение, в което пчелите наистина пречат. Има ли право господинът и къде може да се оплаче според вас?

Повече за admin

n

8 коментара

 1. Анастас

  изнасаи се в града там няма кошери товае на село които му изнаса изнаса които не да ходи в панелките и асвалта там кошери няма.

 2. Иван Петров

  АЗ СЪМ ДА ОСТАНАТ КОШЕРИТЕ НЕ САМО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НО И НАВСЯКАДЕ ХОРАТА НЯМА ДА ГИ ИМА БЕЗ ТАЗИ ЖИВОТИНКА

 3. кошерите трябва да са навсякаде а на този господин ако не му харесва да из4еава от там *****************************

 4. IMA re6enie na problema,STANI P4ELARKA I TI

 5. Мирослав

  Не смятам колегите за прави.Човека все пак е алергичен.Има и друго решението което аз съм предприел.Просто съм взел двор от общината и кошерите са на края на селото.Засегнатите са по малко от това кошерите да са в средата на селото.Наема на общинска земя все пак е 50лв на година.

 6. атанасов

  много съжалявам за тоя господин. аз съм пчелар и не ме е страх от пчелите -но пък затова ме е страх от колите и аз като него бих искал да ги махнат от населените места. нека господина отговори колко човека загиват на година от произшествия с коли и колко от пчели?може би от пчели и от гръмотевица жертвите са еднакви . преди хиляди години пчели пак е имало но коли не .както аз се пазя от колите така и той ще се пази от пчелите -да чете книги как да се пазе от пчелите и гръмотевиците

 7. АЗ СЪМ ДА ОСТАНАТ КОШЕРИТЕ НЕ САМО В НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА НО И НАВСЯКАДЕ ХОРАТА НЯМА ДА ГИ ИМА БЕЗ ТЯХ .АКО НЯМА КОШЕРИ ВСЕЛАТА КОЙ ЩЕ ОПРАШИ ОВШНИТЕ ДЪРВЕТА ЗЕЛЕНЧУКАИ ДР. НАЛИ ЗНАЕТЕ ОНЯ ПРИКАЗКА ДЕТО ЦАРЯ НАРЕДИЛ ДА ИЗБИЯТ САРИТЕ ХОРА. НО СЛЕД ТОВА ИМЕНО ТЕ СПАСИЛИ ЦАРСТВОТО ОТ ГЛАД.

 8. Станислав

  Kолеги, моля Ви не атакувайте така остро човека.Влезте му в положение.Уважаеми господине, законът не е на Ваша страна, така чене пишете никаквижалби, а седнете и поговорете с жената.А и ако наистина ги държи и отворени през зимата, лятото нема да има пчели.Говорете човешки, за да говорят и с Вас като човек.

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^