Начало / Новини / Отворено писмо до ДФЗ

Отворено писмо до ДФЗ

Уважаеми господа от ДФЗ,
Сърдечно ви благодарим за поредната гавра с пчеларите!!!
След радостната новина от 26.03.за допълнителни средства по програмата за пчеларство/след като предишните големи пари свършиха за 4 часа/ и след като прекарахме една безсънна нощ на улицата пред ДФЗ-Добрич /говорим за 21-ви век/, отново успяхте да се изгаврите с нас-парите свършиха за 51 минути!!!
Ха,браво на вас!!!За удоволствието да мръзна и да бодърствам цяла нощ си платих с неплатен отпуск и мнооогооо нерви.Пак браво на вас!!!
Питам:
ЗАЩО ПЛАЩАМ ДАНЪК НА МЕДА?
ЗАЩО ПЛАЩАМ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОСИГУРОВКИ,СЛЕД КАТО СЪМ И БЕЗ ТОВА ОСИГУРЕН КАТО РАБОТЕЩ НА ПОСТОЯНЕН ТРУДОВ ДОГОВОР?
СМЯТАТЕ ЛИ,ЧЕ КИЛОГРАМ МЕД Е ПО-ВРЕДЕН ОТ КИЛОГРАМ ТЮТЮН/ЗАВЧЕРА ЗА ТЮТЮНА ПРЕВЕДОХТЕ 73МЛН.ЛЕВА?/
НЯМАШЕ ЛИ ЕДИН СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН СЛУЖИТЕЛ В МИНИСТЕРСТВОТО ВИ,КОЙТО ДА ВИ КАЖЕ, ЧЕ В ДОБРУДЖА СЕ ОТГЛЕЖДАТ 1/3 ОТ ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА В БЪЛГАРИЯ И ДОБИВЪТ НА МЕД Е ЗНАЧИТЕЛНО НАД СРЕДНИЯ ЗА СТРАНАТА.
Като са ви толкова малко парите/ то не се знае дали са малко или пак изтекоха някъде/, да бяхте определили процента на подпомагане съобразно броя на кандидатствалите пчелари, а не да да се гаврите с малкото останало ни човешко достойнство ,като ни карате да висим по опашки по-дълги и безполезни от опашките по татово време!
Господа, би трябвало да знаете,че смъртността при пчелните семейства след зимата ще надхвърли 30%. Като виждам отношението ви към сектора, лесно мога да разбера колко ви е грижа не само за него, но и за селското стопанство изобщо. Ще ми бъде много интересно да ви видя в екип как ще опрашвате растенията…
ВЕЧЕ С НЕУВАЖЕНИЕ – Ненчо Колев, цялото му семейство и ,със сигурност, поругани колеги-пчелари

Коментар от сайта: Заради такива случки, пчеларите не трябва да настояваме за субсидии, а за намаление на осигуровките, премахване на задължението да си земеделски производител и правото да си продаваме всичкия мед, където и на когото пожелаем без да нарушаваме закона (Наредбата за директните продажби). Субсидиите само ни превръщат в заложници на министерските чиновници. Нека ни разрешат свободен пазар, да се вдигне цената, няма да имаме нужда от субсидии.

Повече за admin

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^