Начало / Новини / Отворено писмо до ДФЗ

Отворено писмо до ДФЗ

Уважаеми господа от ДФЗ,
Сърдечно ви благодарим за поредната гавра с пчеларите!!!
След радостната новина от 26.03.за допълнителни средства по програмата за пчеларство/след като предишните големи пари свършиха за 4 часа/ и след като прекарахме една безсънна нощ на улицата пред ДФЗ-Добрич /говорим за 21-ви век/, отново успяхте да се изгаврите с нас-парите свършиха за 51 минути!!!
Ха,браво на вас!!!За удоволствието да мръзна и да бодърствам цяла нощ си платих с неплатен отпуск и мнооогооо нерви.Пак браво на вас!!!
Питам:
ЗАЩО ПЛАЩАМ ДАНЪК НА МЕДА?
ЗАЩО ПЛАЩАМ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ОСИГУРОВКИ,СЛЕД КАТО СЪМ И БЕЗ ТОВА ОСИГУРЕН КАТО РАБОТЕЩ НА ПОСТОЯНЕН ТРУДОВ ДОГОВОР?
СМЯТАТЕ ЛИ,ЧЕ КИЛОГРАМ МЕД Е ПО-ВРЕДЕН ОТ КИЛОГРАМ ТЮТЮН/ЗАВЧЕРА ЗА ТЮТЮНА ПРЕВЕДОХТЕ 73МЛН.ЛЕВА?/
НЯМАШЕ ЛИ ЕДИН СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТЕН СЛУЖИТЕЛ В МИНИСТЕРСТВОТО ВИ,КОЙТО ДА ВИ КАЖЕ, ЧЕ В ДОБРУДЖА СЕ ОТГЛЕЖДАТ 1/3 ОТ ПЧЕЛНИТЕ СЕМЕЙСТВА В БЪЛГАРИЯ И ДОБИВЪТ НА МЕД Е ЗНАЧИТЕЛНО НАД СРЕДНИЯ ЗА СТРАНАТА.
Като са ви толкова малко парите/ то не се знае дали са малко или пак изтекоха някъде/, да бяхте определили процента на подпомагане съобразно броя на кандидатствалите пчелари, а не да да се гаврите с малкото останало ни човешко достойнство ,като ни карате да висим по опашки по-дълги и безполезни от опашките по татово време!
Господа, би трябвало да знаете,че смъртността при пчелните семейства след зимата ще надхвърли 30%. Като виждам отношението ви към сектора, лесно мога да разбера колко ви е грижа не само за него, но и за селското стопанство изобщо. Ще ми бъде много интересно да ви видя в екип как ще опрашвате растенията…
ВЕЧЕ С НЕУВАЖЕНИЕ – Ненчо Колев, цялото му семейство и ,със сигурност, поругани колеги-пчелари

Коментар от сайта: Заради такива случки, пчеларите не трябва да настояваме за субсидии, а за намаление на осигуровките, премахване на задължението да си земеделски производител и правото да си продаваме всичкия мед, където и на когото пожелаем без да нарушаваме закона (Наредбата за директните продажби). Субсидиите само ни превръщат в заложници на министерските чиновници. Нека ни разрешат свободен пазар, да се вдигне цената, няма да имаме нужда от субсидии.

Повече за admin

8 коментара

 1. Пчелар сам и напълно подкрепям колегата искам да попитам защо няма кой да отговори на тези хора на които са приети документите по програмата а няма пари уж.Кажете на хората няма пари за вас , тази година ,а не ги лъжете да чакаме отговор вече два месеца.Защо програмата беше отворена в понеделник отново като има проекти приети за които няма пари ,не можеше ли да се прехвърлят парите по другите мерки по които са приети проектите.

 2. АННА НИКОЛОВА

  Само с писма няма да стане .Докато не се вдигнем и да отидем в София като зърнопроизводителите няма да се оправят нещата.

 3. Димитър Бонев

  Като знам колко сме ‘организирани’ и да се вдигнем, до София няма да стигнем. А в МЗХ все още мислят пчелата за преживно животно.

 4. АННА НИКОЛОВА

  ЗАТОВА СМЕ ВЪВ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ

 5. Димитър Бонев

  Като видях какво се случва на годишното събрание на БКП, извинявайте СБП не виждам светлина в тунела. „Не е това съюзът за който мечтаехме“.

 6. цонко цонов

  колега съгласен съм че всички имаме работа но за един ден всеки ще си отдели от времето и ще направим митинг защото до наесен много вода ще изтече който е съгласен да направим митинг за 1 май да пише ще се организираме по населени места и ще искаме среща с Мирослав Найденов но първо трябва да ни разрешат от столична община да стачкуваме дайте предложения как да се срещнем с министъра Дайте и други предложения Примерно някой от ръководството ще поеме ли отговорност да присъства на стачката или пак ще се крият като мишоци от тия водещите пчелари където ги избират всяка година няма ли да присъства Нека се чуят повече мнения нека и председателите на пчеларски дружества организират хората по места и всички да отидем на протеста ако въобще можем да се организираме

 7. БЕЗ ПЧЕЛООПРАШВАНЕТО НЯМА ЗЕМЕДЕЛИЕ !!!

  КОЛЕГИ,във всеки град (село) има така наречените прецедатели на пчеларски организации ,сдружения, и т.т На всяко от събранията може да обясни на хората за дата на протеста и т.т.
  САМО ТОВА са хората които могат да обединят масата от хора която ни трябва за протеста(стачка) от форумите нищо няма да излезе.

 8. цонко цонов

  давайте месец и дата за да може ние по събранията да се обединим и така да идем повече хора в София.

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^