Начало / Новини / Международно изложение «Пчеларство – Плевен» – най-големия пчеларски форум на Балканите

Международно изложение «Пчеларство – Плевен» – най-големия пчеларски форум на Балканите

Деветото издание на международно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2011” ще се проведе от 11 до 13 февруари в City Center “Mania Tower” – II етаж. Форумът се организира от „Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен със съдействието на всички браншови организации в страната и преминава под патронажа на Министерство на земеделието и храните и Областния управител на област Плевен .
По традиция проявата се провежда в дните около празника на българските пчеларите – 10 февруари, св. Харалампий.
Към момента участие са заявили над 100 фирми и организации от страната, Европа и Азия, представящи последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи, донорски и консултантски организации.
Редом с продуктите на водещи български фирми посетителите ще могат да се запознаят с асортимента на фирми и представители на:

 • Китай: “Shanghai Bainiang Apiculture” – производство на пчеларско оборудване, инвентар, сувенири и подаръци
 • Канада – хранителни добавки за пчели от “Feedbee”
 • Италия – пчеларско инвентар и оборудване „Lega Italy”; силиконови калъпи за свещи “Agriland”; за първи път ветеринарни препарати от “Chemicals Laif” и пчеларско оборудване от „Giordan”
 • Германия – ветеринарни препарати „Bayer” и храна от „Zudzucker”
 • Англия – ветеринарни препарати „Vita Europa”;
 • Чехия – инструменти от “Va Tra”
 • Полша – пчеларско оборудване и кошери от стириопор „PPHU Tomasz Lyson”;
 • Сърбия – ветеринарни препарати “Evrotom”, пчеларски инвентар – Miodrag Rajkovic; медицински препарати от „Ekopcela”
 • Турция – оборудване и инвентар от фирмите «Temel Petek Aricilik Evi” и уникалния термо кошер “Apimaye” – прозводство на “Yildirim Plastik” и за първи път с оборудване „Suzen Beekeeping Equipment”
 • Гърция – оборудване, инвентар и храна “Anel Standart Co” и пчеларско оборудване от “ApiTec”
 • Словения – пчеларско оборудване и инвентар от “Logar Trade”
 • Румъния – оборудване, инвентар и пчелни производи от “Nektarking”
 • Унгария – представители на фирма „Anivet”, производители на кошери с въртящи се рамки “Konya”
 • Франция – лечебни и био продукти, производство на лаборатория “Apimab”

С информационен щанд за представяне на Програма за развитие на селските райони тази година се включва и Министерство на земеделието и храните.
В изложението висококачествен мед и пчелни продукти ще предложат водещи пчелари от страната.
Изложението ще се посети от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Гърция и Македония. За първи път очакваме гости от Египет.
По традиция изложението ще е съпроводено от богата съпътстваща програма, включваща лекции, презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството. Утвърдени международни и български лектори ще представят пред българските пчелари новости, тенденции и аспекти в бранша.
От тук можете да изтеглите програмата.

Изложбените зали отново ще бъдат арнажирани с изложба от най-добрите детски рисунки и пластики, взели участие в традиционния конкурс: „Пчеларството – екология и плодородие, пчелният мед – здраве и дълголетие”. За отличените творби по традиция са предвидени награди – грамоти и пчелен мед, осигурен от ОПС – Плевен.
Фирмите и пчеларите, които ще вземат участие в международното изложение – договаряне „Пчеларство – Плевен”, могат да кандидатстват за наградите на изложението: Голямата награда на „Партнерс експо” ООД плакет „Крило на успеха” се дава за новаторство в пчеларството. Досегашните носители са „Апиинфо център Котларски” през 2004 и 2006 година, „”Лега България” – 2005 година, „Примавет София” – 2007 година и „Апитотал” (Румъния) – 2008 година, «Yildirim Plastik” (Турция) – 2009 година, „PPHU Tomasz Lyson” (Полша) – 2010 година.
Призове се присъждат и за специализирана литература, най-голяма инвестиция в пчеларството, нов производ на пчелен продукт, опаковка и етикет на годината, най-атрактивно представяне по време на изложението, научна публикация, най-проспериращ млад пчелар за 2010 гидани. Всеки желаещ е необходимо да попълни анкетна карта през първия ден на изложението.
Най-добрите постижения за 2010 година по традиция ще бъдат отличени от международно жури.

Партнерс експо

Още информация по темата:
МЕЖДУНАРОДНО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ИЗЛОЖЕНИЕ – ДОГОВАРЯНЕ “ПЧЕЛАРСТВО – ПЛЕВЕН 2011”

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^