Начало / Новини / Българска иновация в пчеларството се бори за участие в световен конкурс за предприемачи

Българска иновация в пчеларството се бори за участие в световен конкурс за предприемачи

the_venture_sergei_petrov

Трима български предприемачи се борят за участие в световния финал на международния конкурс „The Venture“ с награден фонд от 1 милион долара. Един от тях е проектът на Сергей Петров за „Умен пчелен кошер“, който представлява технология за мониторинг на условията за живот в пчелните кошери. Амбициозната цел на младият предприемач е изобретението му да се справи с така наречения „синдром на празния кошер“.

Системата включва сензори, които следят за измененията на средата вътре в кошера. Те са свързани с мобилно устройство, което е елементарно за употреба. Чрез него пчеларят може във всеки момент да получи навременна информация например за критични стойности на температура или влажност в кошера, за да се вземат бързи и адекватни мерки. Съвместно с датски учени разработват и биосензорн система за химикали.

Създателите на проекта са всъщност екипът на малката компания Bee Smart Technologies. Смятат да предлагат първо продукта си в Америка, където има големи пчелини и смятат, че ще има пазар за тяхното изобретение.

Повече за проекта можете да научите на страницата на компанията: http://www.beesmarttechnologies.com/

Повече за admin

n

Коментирай

Е-пощата ви няма да бъде разгласявана.Маркираните полета са задължителни за попълване. *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Върни се горе ^